Våra alpackor


Vi har 9 härliga alpackagrabbar.  Våra grabbar gillar besökare och kommer gärna fram och nosar. Alpackor är försiktiga av sig, samtidigt som de är väldigt nyfikna. De har inte heller något  behov av att bli klappade, men kan tillåta försiktig beröring. Däremot stannar grabbarna gärna kvar i närheten när vi är hos dem eller när vi har besök - de är nyfikna och gillar våra besökare. 

Att umgås med alpackor är verkligen magiskt, de är charmiga, försiktigt nyfikna och så genuint vänliga djur. De får oss människor att slappna av och gå ned i tempo. När man är med alpackorna glömmer man annat för stunden och är verkligen här och nu, deras vänliga utseende och utstrålning får vem som helst att må gott! 

Vi har valt att inte erbjuda alpackapromenader då vi ser att våra grabbar inte är helt bekväma i det och de har ingen möjlighet att gå undan. För oss är det viktigt att djuren kan välja om de är kvar under besöket och de ska alltid kunna gå undan om de så vill. Vi är gäster i djurens hagar :-)


 

Alpackahuset i bakgrunden. Alpackahuset i bakgrunden. 

Att sitta nere i hagen, lyssna på deras diskreta mjuka hummande läte, se dem beta och att bli som en i flocken när de lägger sig ner och idisslar - det är livskvalitet! 

Vi fick många förfrågningar om att få komma ut och umgås på våra djur. Ur detta föddes idén om att dela med oss av allt detta till andra. Vi bestämde oss helt enkelt för att i liten skala öppna upp vår gård för besökare. Det är det bland det bästa vi har gjort! Alla spännande möten vi har med våra besökare. Det ger oss en energi som är oslagbar!

 

Våra fina grabbar

Vilgot
En nyfiken kille som är bästa kompis med Gösta. Kommer gärna fram och tittar om man har något spännande. Han är "mellanbarnet" som bara finns med, lätt att ha att göra med och är nöjd med livet!  Vilgotten! 

Gösta
Vår vänliga, pussiga, matglada och nyfikna Gösta som delar födelsedag med älskat barnbarn. Han gillar våra mobiler och då speciellt när vi har igång kameran -  vi har många närbilder av hans sammetsmule :-) Tuffingen!

Nils
Också en nyfiken kille som gärna är först framme när vi har besök och när pelletsen är framme står han definitivt först i kön. Bästis med Valter. Vår duktiga promenadkille, nyfiken på vad vi vill visa honom under promenader. Mysekillen!

Valter
Bruna Valter med de största och finaste ögon man kan tänka sig. En nyfiken men försiktig kille som gärna står lite bakom de andra grabbarna.  När det gäller att få duscha då står Valter först i kön, han älskar att duscha! Han är en liten filosof. Äter långsamt och njuter av det han får, medan de andra har mer bråttom för att få så mycket som möjligt. Han charmar alla! Sötisen!
 

Knut
Om man vill ge vänligheten och värmen ett ansikte räcker det att vila ögonen en stund på vår stora starka mjuka känsliga nallebjörn... Knut Knuttson!

 

Frej
Ledare i flocken som ser lite bestämd ut, men är en vänlig själ som har full koll på sin flock och omgivning. 
Vår Frejsen!

Tage
Vår lurvige Tage som behövde någon dag för att landa i sitt nya hem hos oss. Nu är han en nyfiken kille som gärna äter före sina kompisar - och skulle gärna äta deras mat också :-)  'Tage är en klurig alpacka. Han klurar ut hur man kommer till andra sidan staketet för att ta del av det godaste gräste. Även han kommer gärna fram och hälsar på våra besökare. Gokillen!


 

Tor
Vår gråa alpacka som har likheter med Frej, båda ser lite hårda och tuffa ut men är vänliga alpackakillar. Tor är nyfiken och är gärna framme och äter pellets både ur händerna och ur burken. Coolisen!

 

Otto 
Nyfikne Otto som gärna kommer fram när vi har besökare. Vår goa filosof :-) Älskar att duscha! Hur charmig?!